Kevään kalkkunan metsästysnäkymät näyttävät hyvältä vuodelle 2022, samanlaisilta kuin 2021 (2023)

Toinen leuto talvi suuressa osassa osavaltiota on saanut kala- ja riistabiologit suhtautumaan optimistisesti tämän vuoden kevään kalkkunanmetsästykseen.

”Odotan näkeväni tänä keväänä hyvän määrän kaksivuotiaita tomia jahtaamaan. Suunnittele haulikkoasi ja viritä puhelusi, ahkerot kaikuvat jo kukkuloiden halki”, sanoi Don Jenkins, luonnonvaraohjelman koordinaattori. "Kuitenkin viime kesän kuivuus on saattanut vaikuttaa siipikarjan tuotantoon paikallisilla alueilla, mikä on johtanut siihen, että näillä alueilla oli vähemmän satoa saatavilla."

Nuorten kalkkunan kausi alkaa 8. huhtikuuta ja yleinen kalkkunakausi ja monet kontrolloidut metsästykset avataan 15. huhtikuuta. Metsästäjät voivat nähdä, millä yksiköillä on yleiset metsästyksetKalan ja riistan kalkkunan metsästyssäännöt, vuodenaikojen yksityiskohtien lisäksi.

(Video) Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2

Metsästäjät löytävät yleisimmät metsästysmahdollisuudet Panhandlen, Clearwaterin, lounais- ja kaakkoisalueilla, kun taas useimmat muut alueet rajoittuvat valvottuihin metsästykseen. Kaikilla yleisten metsästysmahdollisuuksien alueilla kalkkunakannat voivat hyvin, ja metsästysnäkymät ovat yhtä hyvät tai paremmat kuin viime vuosina.

"Idaho tarjoaa eräitä maan korkeimmista kalkkunanmetsästyksen onnistumisasteista", sanoi Jeff Knetter, kala- ja riistariistan ylämaan riista- ja muuttolintujen koordinaattori. "Runsaat kalkkunat ja laaja valikoima julkisia ja yksityisiä maa-alueita tarjoavat erinomaiset villikalkkunan metsästysmahdollisuudet."

Kala- ja riistaeläinten johtajat jokaiselta osavaltion seitsemältä alueelta ovat seuranneet alueellisia kalkkunapopulaatioita koko talven ajan.

Panhandlen alue

Huolimatta alhaisella korkeudella tapahtuneesta lumisateesta, joka sattui suhteellisen aikaisin tänä talvena ja kesti jonkin aikaa, Turkin näkymät Panhandlen alueella ovat edelleen hyvät. Talvella Panhandlen kalkkunapopulaatiot yhdistetään usein maatalousalueille, joilla on ruokaa saatavilla. Tuotanto viime vuosina on ollut hyvä ja metsästäjien pitäisi nähdä paljon kalkkunoita jälleen tänä vuonna.

Panhandlen suurimmat kalkkunapitoisuudet löytyvät GMU:iden 1, 2, 3, 4 ja 5 alemmista korkeuksista. Metsästäjät saattavat haluta katsoa kohti Priest-joen ja Coeur d'Alene -joen alempia salaojituksia sekä Kootenai-joen vieressä olevia alempia kalkkunatiheyksiä. Yksiköt 2 ja 5 tarjoavat myös hyviä mahdollisuuksia.

Tästä keväästä alkaen Farragut State Park/WMA -kompleksissa on uusi jousiammuntakalkkunan metsästysmahdollisuus. Tämä vain jousiammuntakausi, joka alkaa 15. huhtikuuta - 30. huhtikuuta, on avoinna vain jousiammuntavälineiden käyttöön ja kaikkia muita kalkkunan metsästyssääntöjä on noudatettava. Osavaltion puistossa/WMA:ssa on tiettyjä alueita, jotka on suljettu metsästyksestä, joten jousiammuntametsästäjien tulisi poiketa Farragut State Parkin vierailijakeskuksesta normaaleina aukioloaikoina saadakseen lisätietoja tästä mahdollisuudesta ja poimiakseen metsästysalueen kartan.

Kuten aina, muista kunnioittaa maata ja maanomistajaa sekä kysyä lupa ennen yksityismaiden metsästystä.

Micah Ellstrom - Alueellinen villieläinten johtaja, Panhandle

Clearwaterin alue

Kevään 2022 kalkkunan metsästysnäkymät Clearwaterin alueella näyttävät yleisesti ottaen hyvältä neljän viime vuoden leutojen talvien jälkeen. Tällä hetkellä on liian aikaista sanoa, mutta muutaman viime vuoden aikana tuotanto on ollut keskimääräistä tai sitä suurempi. Tämän seurauksena tämän metsästyskauden kalkkunalukujen pitäisi olla verrattavissa viime vuosiin.

Kalkkunat ovat kaikkialla Clearwaterin alueen metsäisissä osissa, ja tiheys on suurin Clearwater-joen valuma-alueella ja sen vieressä Lochsa- ja Selway-jokien yhtymäkohtaan asti, Snake-joen salaojitus lohijoen yhtymäkohtaan asti, alemman Salmon Riverin salaojitus White Birdin ja Dworshakin tekojärven alueelle asti.

Hyvät mahdollisuudet kalkkunan metsästykseen löytyvät Craig Mountain Wildlife Management Areasta Lewistonin eteläpuolella, osavaltion ja liittovaltion omaisuutta, yksityistä omaisuutta ja yritysten puumaita, kuten Potlatch Timber Corporation ja Bennett Lumber Company. Lisätietoja yritystimberlandista löytyy yhtiön verkkosivuilta sekä Fish and Game's Large Tracts Access -ohjelmasta (https://idfg.idaho.gov/access/large-tracts), joka tarjoaa julkisen pääsyn tuhansiin hehtaareihin yksityistä puumaata.

Mark Shepard - alueellinen villieläinteknikko, Clearwater

Lounaisalue - Nampa

Turkin näkymät Lounaisalueen Nampan seutukunnassa ovat hyvät. Talviolosuhteet ovat olleet laaksossa leutoja ja yksiköissä 38 ja 39 odotamme hyvää talvehtimista.

Alueella on samanlaiset metsästysmahdollisuudet vuonna 2022 kuin vuonna 2021. Yksiköllä 38 on jälleen yleinen nuorisomahdollisuus ja kaksi kontrolloitua metsästysmahdollisuutta 100 tunnisteella. Yksikön 38 ensisijainen rajoitus on edelleen pääsy yksityisomaisuuteen, jossa useimmat kalkkunat asuvat. Pyydämme metsästäjiä kunnioittamaan maanomistajia ja kysymään aina luvan ennen metsästystä yksityisomistuksessa.

Yksikkö 39:n sato- ja onnistumisprosentit olivat vakaat vuonna 2021. Kalkkunat seuraavat kevätvihreää korkeammille korkeuksille, kun sääolosuhteet lämpenevät, minkä pitäisi tuoda kalkkunat saataville julkisilla mailla avaajalla.

Yksikkö 33:n sato kasvoi hieman vuonna 2021, mutta oli lähellä kolmen vuoden keskiarvoa. Kalkkunan alkukauden mahdollisuus rajoittuu tyypillisesti yksityisiin maihin Payetten keskihaarukan varrella. Sään parantuessa linnut siirtyvät yleiselle alueelle.

Ryan Walrath - Alueellinen villieläinten johtaja, Southwest

Lounaisalue – McCall

Leuto talven ansiosta kalkkunat selvisivät hyvin metsästysyksiköissä 22, 31, 32 ja 32A. Viimeaikaiset kalkkunamäärät valtatie 71:n varrella osoittavat, että populaatio on suhteellisen vakaa sen jälkeen, kun vuonna 2020 on siirrytty yleiseen metsästykseen.

Yksiköillä 22, 31, 32A ja 23 on yleiset kevätkalkkunan metsästykset, kuten myös osa yksiköstä 32. Kenttäraportit viittaavat siihen, että kalkkunat ovat nousseet korkeudessa tämän vuoden alussa, koska lumi on jo sulanut alemmilla korkeuksilla.

Moottoroitu matkustaminen on rajoitettu Andrus WMA:lla 1. toukokuuta asti, mutta kävelymetsästys on tervetullutta. Lisäksi Accessissa on tarjolla kalkkunanmetsästystä. kiinteistöjä Cambridgen, Indian Valleyn ja New Meadowsin lähellä.

Regan Berkley - alueen villieläinten johtaja, Southwest

Magic Valleyn alue

Magic Valleyssa on rajoitetut kalkkunanmetsästysmahdollisuudet, ja yksikössä 54 on saatavilla vain valvottuja metsästysmahdollisuuksia kalkkunan metsästykseen. Kalkkunat ovat pääasiassa Big Cottonwood Wildlife Management Area -alueella tai sen läheisyydessä. Kalkkunat seuraavat lumijonoa korkeudessa kevään edetessä ja ovat levinneet laajemmin myöhemmin metsästyskauden aikana. Tämä kalkkunakanta on vähentynyt viime vuosina useiden kovien talvien, huonojen keväisten pesimäolosuhteiden, kesän kuivuuden ja kahden suuren metsäpalon yhdistelmän vuoksi.

Kalkkunamerkkien lukumäärää vähennettiin vuonna 2022 vastauksena tämän kalkkunapopulaation vähenemiseen. Kuitenkin helmikuussa 2022Pocatelosta siirrettiin 36 kalkkunaakalkkunakannan ja metsästysmahdollisuuksien vahvistamiseksi yksikössä 54.

Jake Powell - alueellinen villieläinten johtaja, Magic Valley

Kaakkois alue

Talviolosuhteet olivat tänä vuonna keskimääräistä heikommat, ja sellaisenaan talvehtimisen odotetaan olevan korkea. Viime kesän kuivuusolosuhteet ovat saattaneet vaikuttaa negatiivisesti poikasten selviytymiseen, mutta Fish and Game ei mitannut kuivuuden vaikutuksia.

Metsästäjien pitäisi odottaa vastaavaa hieman lisääntynyttä kalkkunalukua viime kevääseen verrattuna, jolloin metsästäjien onnistumisprosentit ja kokonaissato laskivat edellisiin vuosiin verrattuna. Suuri osa kuluneen talven lumisateesta saapui joulukuussa, ja sen jälkeen lunta on kertynyt hyvin vähän. Kylmemmät lämpötilat ovat kuitenkin viivästyttäneet lumen sulamista joillakin alueilla, joten metsästäjät saattavat odottaa hieman erilaisen lintujen jakautumisen tänä keväänä.

Metsästäjät löytävät kalkkunat metsästysyksiköistä 70, 71, 73, 74, 75, 77 ja 78. Kalkkunapitoisuudet ovat suurimmat Bear Riverin ja Portneufin vuoristoalueiden länsisivuilta. Alueen muilla osilla kalkkunat jakautuvat satunnaisesti ja hajanaisemmin. Monet liittyvät yksityisiin maihin, ja metsästäjiä kehotetaan kunnioittamaan yksityisomaisuutta ja maanomistajia kalkkunoita takaa-aessaan.

Zach Lockyer - Alueellinen villieläinten johtaja, Kaakkois

Lohen alue

Leudoissa talviolosuhteissa lohen alueella kalkkunat selviytyvät hyvin talvisin. Talvipopulaatioluvut osoittivat vakaata kasvavaa populaatiota sekä Challis- että lohialueilla. Tällä hetkellä kaikkea lohialueen kalkkunanmetsästystä säännellään kontrolloiduilla metsästyksellä sekä kevät- että syyskaudella. Kasvavan kalkkunapopulaation seurauksena olemme kuitenkin innoissamme voidessamme tarjota tänä vuonna lisää merkkimääriä.

Olemme lisänneet jaettavien merkkien määrää kaikissa Lohialueen kevät- ja syysvalvotuissa metsästyksessä. Lisäksi metsästäjät saavat tänä vuonna nauttia pidemmästä 21A-1 syyskaudesta. Koska tämä populaatio jatkaa kasvuaan ja toivottavasti lisää metsästäjien mahdollisuuksia tulevina vuosina.

Suurin osa linnuista tavataan yksityismailla, ja metsästäjiä kehotetaan hankkimaan lupa maanomistajilta ennen metsästyshakemuksen tekemistä. Tämän kalkkunapopulaatioiden laajentumisen myötä alamme nähdä enemmän lintuja julkisella maalla, mutta haluamme silti kaikkien tietävän, että kyseessä on tällä hetkellä ensisijaisesti yksityinen metsästys.

Dennis Newman - alueellinen villieläinten johtaja, Salmon

Yläkäärmealue

Upper Snake -alueella on pieni kalkkunapopulaatio, pääasiassa Henry's Forkin ja Snake Riverin etelähaarukan varrella. Kalkkunat rajoittuvat valvottuihin metsästyksiin sekä keväällä että syksyllä alueella, ja niissä on mahdollisuus metsästää vain nuorille.
Talvi 2021-22 oli normaali tai hieman keskiarvon alapuolella suurimmalla osalla aluetta. Metsästäjät löytävät todennäköisesti suurimman osan kalkkunan metsästysmahdollisuuksista alemmilla korkeuksilla kauden alussa, mutta laajenevat lumen väistyessä ja kevään edetessä.

Metsästäjien pitäisi odottaa kalkkunapopulaatioiden hieman lisääntyvän alueella, ja odotetut onnistumisprosentit ovat vakaat. Alueella on paljon yksityistä omaisuutta Henry's Forkin ja Snake Riverin etelähaarukan varrella, joten muista pyytää ensin metsästääksesi yksityisellä maalla.

Randy C. Poole Sr. - alueen villieläinteknikko, maanomistajien urheilijakoordinaattori, Upper Snake

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 26/09/2023

Views: 5909

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.