1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (2023)

"[Minä] ei yksinkertaisesti ole niin, että kaikki johtajat pitävät säännöllistä 1:1-peliä. Tämä on pääsynti. 1:1 on hiljaista, keskittynyttä yhteistyöaikaa, jolloin työntekijät ja pomot voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Se on myös tärkein tilaisuus saada kuulla työntekijältäsi, ja se on heidän aikansa, ei sinun."

– Kim Scott sisäänRadical Candor: Ole hyvä pomo menettämättä ihmisyyttäsi


Säännöllisten 1:1-kokousten ensisijainen tarkoitus on
valmentajan työntekijöitäja auttaa heitä tekemään työnsä parhaansa mukaan.

1:1 tapaamisilla on valtava vaikutus johtajien työelämään ja raportteihin:Gallupin mukaan, työntekijät, jotka tapaavat säännöllisesti 1:1 johtajiensa kanssa, ovat 3x (!) todennäköisemmin sitoutuneita työhön.

Vaikka toivommekin lähestyvän pandemian jälkeistä aikakautta, yritykset omaksuvat joustavampia kulttuureja. Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että et näe raporttejasi kasvokkain – säännöllinen 1:1sisäänkirjautumiset etätyöntekijöiden kanssavielä tärkeämpää sitoutumisen ja yhdenmukaistamisen kannalta.

Jatka lukemista saadaksesi selville, miksi sinun pitäisi järjestää 1:1-kokouksia – ja kuinka pitää ne tehokkaina. (Jos etsit parhaita käytäntöjä omien 1:1-kokousten järjestämiseen. Tutustukahdenkeskinen kokousmalli.)

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (1)

Miksi henkilökohtaiset tapaamiset ovat tärkeitä?

 • Henkilökohtaiset tapaamiset ovat arvokas tilaisuus säännölliseen, mielekkääseen vaihtoon kahden henkilön välillä organisaatiossa (yleisimmin esimies ja suora raportti).
 • Ne tarjoavat molemmille osallistujille tilaa jakaa palautetta, keskustella suorituskyvystä ja tunnistaa tiesulkuja.
 • Säännöllisen tapaamisen raporttien kanssa tiedetään lisäävän sitoutumista ja tuottavuutta sekä vahvistavan työsuhteita.
 • 1-on-1s soveltuvat ihanteellisesti nykyisten haasteiden lähestymiseen ongelmanratkaisumielellä ja voivat innostaa syvää, luovaa ajattelua tiimin jäsenten välillä.
🎯 Leapsome on ainoa alusta, joka sulkee silmukan suoritusjohtamisen, työntekijöiden sitoutumisen ja oppimisen välillä.

Opi kuinka Leapsome antaa johtajille ja työntekijöille vaikutusmahdollisuuksia henkilökohtaisissa tapaamisissa!

5 syytä pitää 1:1 tapaamiset raporttien kanssa

1. 1:1s tekee sisäänkirjautumisesta nopeaa ja helppoa

Ryhmäkokouksia järjestetään usein vaihtamaan päivityksiä jokaiselta tiimin jäseneltä. Mutta se voi olla vaikeaa tehdä käytännössä, kun mukana on monia ihmisiä; jotkut puhuvat enemmän kuin toiset, ja yksittäiset päivitykset voivat johtaa tangentteihin. 1:1s tekee sisäänkirjautumisesta nopeaa, tarkkaavaista ja selkeää.

2. 1:1 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yksityiseen keskusteluun

Joissakin organisaatioissa työntekijät ja johtajat saavat harvoin tilaisuuden keskustella yksityisesti – ja se on sitoutumisen ja kasvun tappaja. Säännölliset 1:1-suhteet antavat jopa ujoille työntekijöille mahdollisuuden jakaa toiveensa, huolensa ja ideansa turvallisessa ympäristössä. Lisäksi 1:1 mahdollistavat tasapainoisemmat, molempia osapuolia aktiivisemmat keskustelut kuin suuret kokoukset. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden keskustella herkemmistä aiheista, kutenkorvaus- ja ylennysarvioinnit

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (2)

3. 1:1:t edistävät empaattisia työsuhteita

Tutkimusten mukaankommunikaation tehokkuus perustuu kykyyn koordinoida yhteistä huomiota, mikä on paljon helpompaa, kun puhutaan yksin parin kanssa. Täysi huomion kiinnittäminen ihmisiin osoittaa panoksesi heihin ja auttaa sinua rakentamaan empaattisen työsuhteen.

4. 1:1 saa työntekijät tuntemaan itsensä arvostetuiksi

Hyvässä 1:1:ssä työntekijä johtaa keskustelua, kun hänen esimiehensä enimmäkseen kuuntelee. Tämän seurauksena suorat raportit ovat varmoja siitä, että niillä on merkitystä ja niitä arvostetaan.

(Video) Top 10 Healthy Foods You Must Eat

5. 1:1 kannustaa ongelmanratkaisuun

Kun johtajat rohkaisevat raporttejaan tuomaan esiin haasteita ja keskustelemaan niistä, se auttaa paljastamaan ongelmien perimmäisen syyn ja ratkaisemaan ne paljon nopeammin, mikä lisää läpinäkyvyyttä ja rehellisyyttä tiimeissä. Ongelmanratkaisu stimuloi myös syvää, luovaa ajattelua tiimin jäsenten välillä.

🚀 Hyödynnä 1:1-kokousten edut Leapsomen kanssa1:1-kokousohjelmistomme on all-in-one-työkalu tehokkaiden kokousten järjestämiseen

Lue lisää

Yksittäiset tapaamiset: vinkkejä esimiehille


Jos olet johtaja, joka on uusi 1:1s:n käyttäjä, muista nämä maagiset kohdat, kun seuraavan kerran tapaat raporttejasi:

 • Tuo mukanasi uteliaisuuden ja avoimuuden tunne.
 • Ole ongelmanratkaisuasenne – mutta säilytä se yhteistyössä. Jaa ehdotuksia ja luo tila, jossa ihmiset voivat löytää ratkaisuja yhdessä.
 • Esitä kysymyksiä sen sijaan, että kerrot ihmisille, mitä tehdä.
 • Kuuntele enemmän kuin puhut.
 • Jätä syyttävä asenne pois ovesta (parempi vielä, päästä eroon siitä kokonaan).
”Varo johtamisperiaatteita, jotka estävät tiedon kulkemisen vapaasti yrityksessäsi.

Mieti esimerkiksi vanhaa johtamisstandardia: "Älä tuo minulle ongelmaa tuomatta minulle ratkaisua." Entä jos työntekijä ei pysty ratkaisemaan tärkeää ongelmaa?

- Ben Horowitz sisäänVaikea asia kovissa asioissa: Yrityksen rakentaminen, kun helppoja vastauksia ei ole

Aiheet, joita käsitellään 1:1-kokouksessa


Nyt kun ymmärrät 1:1-kokousten tarkoituksen, katsotaanpa, mistä sinun pitäisi puhua järjestäessäsi kokousta.

Maalit & OKR:t

Älä odota joukkueen tavoitteiden jatkuvan automaattiohjauksella. Varmista, että yksittäiset tavoitteet eivät ajaudu pois kartalta, ja käytä suhteita 1:1 selvittääksesi epäilykset nykyisestä OKR-syklistä.

Palaute

1:1 on täydellinen tilaisuusjatkuvaa palautteenvaihtoa. Tämä tarkoittaa, että esimiehenä sinun tulee myös pyytää palautetta ja selvittää, miten voit parhaiten tukea raporttiasi. Tämä sisältää palautteen pyytämisen 1:1-kuvistasi – ovatko ne hyödyllisiä? Voisiko niitä parantaa?

Kehitys

Entä jos työntekijä työskentelee markkinoinnissa, mutta haluaa oppia koodaamaan? Tai joku kamppailee jollakin alalla, mutta voisitteko auttaa häntä löytämään kurssin taitojen hiomiseen? Selvitä, miten raporttisi haluavat kasvaa, ja valmentaa heitä sen suhteen, mitä he tarvitsevat päästäkseen sinne.

Ylistys & tunnustus

Jokainen ansaitsee nähdä ponnistelunsa. Ja 1:1 on täydellinen asetus muistuttamaan raporttejasi, että arvostat heidän työtä.

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (3)


(Video) Kestävyyskriisi ja ilmastonmuutos – Vihreän siirtymän koulutus Lapin kehittäjille 1/7

Kysymyksiä 1:1-kokouksiin raporttiesi kanssa

 • Jos voisit muuttaa organisaatiossamme vain yhden asian, mikä se olisi ja miksi?
 • Mikä on yksi asia, jonka olet oppinut sen jälkeen, kun viimeksi puhuimme?
 • Mikä on haastanut sinut viime keskustelun jälkeen?
 • Mitä tuotteestamme mielestäsi puuttuu? Onko sinulla ideoita sen parantamiseksi?
 • Miltä sinusta tuntuu työpäivien aikana?
 • Minkä taitojen parissa haluaisit jatkaa?
🚀 Lataa paras käytäntömme1:1 kokousmallijotta seuraava kokouksesi sujuisi sujuvasti!

Työntekijänurkkaus: Kysymyksiä 1:1 tapaamisiin esimiehesi kanssa

 • Minulla on vaikeuksia velvollisuuksieni kanssa, koska kamppailen henkilökohtaisten ongelmien kanssa. Voisitteko auttaa minua miettimään tapoja tasapainottaa työtaakkaani tässä tilanteessa?
 • Olen aina halunnut toimia mentorina muille työntekijöille. Nyt kun meillä on uusi myyntityöntekijä, voinko ottaa vastuun heidän kouluttamisesta?
 • En ole varma [kollegani] ja olemme yhteensopivia työkumppaneina tähän projektiin. Luuletko, että voisin tehdä itsenäistä työtä?
 • Minusta tuntuu, että käytän liikaa aikaa tähän projektiin, ja muut tehtäväni laiminlyödään. Onko minulla tehokkaampaa tapaa osallistua?

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (4)

Yleisiä väärinkäsityksiä 1:1-kokouksista

🤔 Epävarmat johtajat ajattelevat: En tiedä, miltä minusta tuntuu antaa aikaani 1:1:lle. Minulla ei ole varaa menettää tuntia viikossa kolmen tai neljän eri työntekijän kanssa!

⭐️Asialliset johtajat tietävät:On normaalia olla huolissaan siitä, että 1:1 s vie aikaa. Olemme kaikki istuneet läpi turhia kokouksia, ja useiden tapaamisten pitäminen voi tuntua stressaavalta. Mutta pitkällä aikavälillä 1:1-suoritukset säästävät paljon aikaa ennakoimalla ongelmia, rohkaisemalla vastuullisuutta ja vahvistamalla ammatillisia suhteita.

🤔Epävarmat johtajat ajattelevat: Näen työntekijöitäni toimistolla joka päivä. Enkö sitten vain voi saada heidät kiinni?

⭐️Asialliset johtajat tietävät: "Konferenssit, jotka toimivat” kirjoittajaTuore Adrian— joka kuvailee itseään "osallistumiseen perustuvien tapaamisten, jotka eivät kelpaa" suunnittelijaksi ja ohjaajaksi - jakaa seuraavat:

Ajattele tärkeintä keskustelua, jonka olet koskaan käynyt elämässäsi. Ota aikaa – en aio kysyä sinulta, mistä siinä oli kyse. Kuinka moni muu osallistui keskusteluusi? (...)

Yleisin vastaus on "yksi", jota seuraa 2-3, ja muutamat ihmiset raportoivat pienryhmien numerot. Kukaan ei ole vielä raportoinut kaikkein tärkeimmästä keskustelusta kymmenen tai useamman ihmisen kanssa.


Toisin sanoen, jos haluat käydä minkäänlaista merkittävää ja vaikuttavaa keskustelua työntekijöiden kanssa, yritä tavata heidät 1:1 (kuvasi teknologiasijoittaja ja johtaja Keith Rabois"korkean vipuvaikutuksen toimintoina".

🤔‍Epävarmat johtajat ajattelevat: Minua jännittää henkilökohtainen keskustelu raporttieni kanssa. Mitä minä sanon? Mistä edes aloitan?

⭐️ Asialliset johtajat tietävät:1:1 ei ole pelättävää. Tule vain valmistautumaan ja laatimaan asialista etukäteen, jossa on keskustelunaiheita ja avoimia kysymyksiä. Muista: tapaat tukeaksesi raporttiasi. Suuri bonus: keskustelutaitosi paranee dramaattisesti mitä enemmän 1:1-suhteita sinulla on!

(Video) Ilmiö Bruno Gröning - dokumenttielokuva - OSA 1

🚀 Huippuvinkki:Jos tapaat henkilökohtaisesti, miksi et järjestäisi 1:1 ulkona? Kävely ja puhuminen rentouttaa ja helpottaa rehellistä keskustelua.

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (5)

Oikein tehdyt 1:1 kokoukset: pitkän aikavälin hyödyt

Nyt kun tiedämme, kuinka 1:1-suhteet hyödyttävät yksilöitä, katsotaanpa, kuinka ne vaikuttavat organisaatioon. Mitä 1:1-kulttuuri tekee yrityksille?

 • Yritys toimii paljon sujuvammin, koska kaikki tiimit ja työntekijät ymmärtävät odotukset; heti kun prioriteetit menevät sekaisin, suorat raportit käyttävät 1:1-suhdetta pyytääkseen esimiehiltä selvennystä ja tukea.
 • Johtajat käyttävät vähemmän aikaa työvoimansa auditointiin, koska johtajat saavat jo säännöllisiä, rehellisiä päivityksiä tiimeistään.
 • Työntekijät ja johtajat tottuvat puhumaan rehellisesti toisilleen. He tuntevat olonsa mukavaksi antaa toisilleen palautetta ja johtamistakehityssuuntautuneita suoritusarvioita. Tutustu Leapsomen oppaaseenparhaan suorituskyvyn arviointikysymyksettyöntekijöiden kehittämiseen.
 • Johdonmukaiset 1:1-suhteet muistuttavat työntekijöitä siitä, mitä heiltä odotetaan ympäri vuoden. Suoritusarvosteluista tulee sitten luonnollisia yhteenvetoja 1:1-sekunnissa käydyistä keskusteluista.
 • Koska työntekijöitä kannustetaan säännöllisesti kertomaan tarpeistaan ​​avoimesti, johtajat voivat luoda parhaat olosuhteet tiimeille tuottaa laadukasta työtä ympäri vuoden. Toimistossa on hyvä ilmapiiri, koska kukaan ei tunne itseään aliarvostetuksi tai huomiotta jätetyksi.
 • Ihmissuhdetaidot paranevat. Jopa persoonallisuuksien ristiriidassa työntekijät voivat keskustella siitä yksityisesti ennen kuin katkeruutta syntyy.
 • Kun 1:1-suhteesta tulee vakiomenettely, kaikkien pehmeät taidot paranevat. Työntekijät voivat paremmin kommunikoida, kuunnella, tehdä yhteistyötä ja olla avoin (ja tietoinen) muille.

4huonoharjoituksia 1:1 kokouksiin

”Ihmiset valittavat paljon tapaamisista. Valitettavasti en ole löytänyt suurempaa kaistanleveyttä ja tehokkaampaa tapaa jakaa tietoa kuin kasvokkainen tapaaminen. Se, mikä mielestäni todella häiritsee ihmisiä, ovat huonot tapaamiset."— David Lynch, Intercomin suunnittelujohtaja

1. 1:1:n käyttäminen tilapäivityskokouksina

Vaikka yksittäisistä projekteista kannattaa keskustella tarpeen mukaan 1:1 sekunnissa, sinun ei pitäisi keskittyä työhön liittyviin päivityksiin. Jos koko kokouksesi voitaisiin pitää yhtä helposti avoimella ovella – tai vaikka Slackin päällä! - Et luultavasti ole tarpeeksi syvällinen. Jos olet esimies, kysy työntekijäsi hyvinvoinnista, kuinka he kokevat meneillään olevat projektit ja mitä he tarvitsevat saadakseen tukea. Jos olet raportti, tämä on tilaisuutesi tehdä ehdotuksia, ilmoittaa tiesulkuista ja olla rehellinen työmäärästäsi ja toiveistasi.

2. Kokousten ohittaminen

Voi olla houkuttelevaa peruuttaa 1:1-kokous, mutta on tärkeää tunnustaa 1:1-kokouksen arvo. Jos johtajat eivät ota 1:1-suhteita vakavasti, miksi heidän pitäisi raportoida? Lyhennä 1:1, jos molemmilla osapuolilla ei ole paljon keskustelunaiheita – mutta vastusta halua peruuttaa nämä tapaamiset.

3. Ottaa harvoin 1:1s

Nopein tapa tehdä 1:1-suhteista ajanhukkaa on olla käyttämättä niitä säännöllisesti. Tavoitteena on tavata 1-2 viikon välein; jos työ on aina tiellä, ehkä on aika arvioida organisaatiosi infrastruktuuri (eli vähentää suorien raporttien määrää johtajaa kohti ja delegoida tehtäviä).

4. Selkeyden puute

Hienot 1:1-suhteet eivät tapahdu "vain niin" - ne vaativat valmistelua ja suunnittelua. Yksilötasolla se tarkoittaa yksinkertaisen esityslistan laatimista ennen jokaista kokousta. Yritystasolla se tarkoittaa tiimien kouluttamista tietämään, miten 1:1-suhteet toimivat, miksi ne ovat tärkeitä ja niiden tarkoitus. Jos työntekijät eivät tiedä että 1:1 on todella kyseniitäja johtajat ajattelevat, että 1:1-suhteet ovat pelkkiä tilapäivityskokouksia, he eivät ymmärrä 1:1-suhteiden tarkoitusta.

(Video) Hat School - Summer Bucket Hat, vaihe vaiheelta opetusohjelma

Leapsome antaa johtajille ja työntekijöille voimaa 1-on-1-tapaamisissa


Tee yhteistyötä jaetun esityslistan parissa, tee muistiinpanoja ja määritä toimintokohteita, jotta saat kaikenlaisen tehokkaan ja tuottavan kokouksen.

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (6)


Tee yhteistyötä esityslistalla ennen kokouksen alkua


Rakenna kokousmuotoisi sopiva rakenne ja lisää keskustelunaiheita ennen kokousta. Saat automaattisesti kopion esityslistasta ennen istuntoa sähköpostitse, Slackin tai Microsoft Teamsin kautta.

1:1-kokoukset – niiden tarkoitus ja edut (+ ilmainen malli) (7)

Tee yhteenveto takeawaysta ja määritä toimintokohteita


Tee muistiinpanoja helposti ja lisää kommentteja keskustelukohtien alle seurataksesi keskusteluja ja päätöksiä.

Pidä ratkaisemattomat keskustelukohdat näkyvissä, käytä koko aikaisempien kokousmuistiinpanojen historiaa ja määritä toimintokohteita yksittäisille tiimin jäsenille.

Juokse vaikuttava 1:1s Leapsomen kanssa

⭐️ Voimme auttaa sinua saavuttamaan niin paljon muuta!Aloita 1:1-kokousten tehon hyödyntäminen

Oletko valmis parhaisiin 1:1-kokouksiin?


Jos haluat aloittaa matkasi 1:1-kokouksilla, me hoidat sinut. Leapsome'sin avulla vältät eksymästä viikoittaisiin lehtipoluihin ja sähköpostisäikeisiinhelppokäyttöinen ohjelmisto 1:1 kokouksiin. Mukautettavien 1:1 esityslistamallien, pyörivien keskusteluaiheiden, automaattisten muistutusten ja muiden avulla sinä (ja kaikki yrityksesi työntekijät) voit pitää tuottavia, hyvin jäsenneltyjä ja paljon hyödyllisiä kokouksia.

UKK

Mitä kysymyksiä minun pitäisi kysyä henkilökohtaisessa tapaamisessa?


Henkilökohtaiset tapaamiset ovat aika kirjautua sisään työntekijöiden kanssa. Kysymykset voivat keskittyä henkilökohtaiseen hyvinvointiin, kehitykseen, tavoitteisiin ja haasteisiin, joita he saattavat kohdata. Jos tarvitset apua erilaisten kysymysten löytämiseen henkilökohtaisissa tapaamisissasi,loimme parhaiden käytäntöjen mallin, joka auttaa sinua.

Mitä varten 1:1-kokoukset ovat?


1:1-kokousten avulla voit käydä syvällisempiä ja merkityksellisempiä keskusteluja raporteistasi. Suosittelemme niiden suorittamista joka viikko (johtajien ja heidän jokaisen suoran raportin välillä) edistymisen, palautteen ja haasteiden käsittelemiseksi sekä empaattisten työsuhteiden edistämiseksi.

(Video) Kaikki energiakriisistä feat. Heikki Keskiväli | Traders' Club 146

Mistä puhut kahdenkeskisessä tapaamisessa?


Henkilökohtainen tapaaminen on suunniteltu ajankohtaksi suorille raporteille puhua avoimesti eri aiheista. Sinun tulisi kannustaa raporttejasi päättämään kokouksen asialistan puhekohdista. Suurin osa henkilökohtaisista tapaamisista keskittyy esteisiin, tavoitteisiin ja palautteeseen, mutta sinun tulee myös keskustella työntekijöiden hyvinvoinnista, uratavoitteista ja oppimismahdollisuuksista.

Videos

1. Espoon kaupunginvaltuuston kokous - Esbo fullmäktiges möte 7.12.2022
(Espoon kaupunki)
2. Expert Workshop to assess proposals for amending the Sámi Parliament Act in Finland
(Sámediggi Sämitigge Sääʹmteʹǧǧ Saamelaiskäräjät)
3. Kaupunginvaltuuston kokous 28.11.2022 klo 12.00
(Oulun kaupunki)
4. Hiilineutraali Suomi 2035 - valtiohallinnon ilmastotoimien kirittäjänä
(Senaatti-kiinteistöt)
5. High Density 2022
(The Barista League)
6. CS50 2015 - Week 2, continued
(CS50)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 15/11/2023

Views: 6040

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.